Na svetu obstajata dve vrsti ljudi. Tu so tisti, ki poletje ljubijo in tisti, ki ga absolutno ne marajo. Če spadate med zadnje, smo za vas odkrili nekaj čudovitih lokacij, kjer boste lahko preživeli "hudobre" počitnice. Berite dalje in izvedeli boste kam poleti, če ne marate vročine.

Kam poleti, če ne marate vročine?

Anchorage, Aljaska

Najbolj poseljeno mesto na Aljaski je enkratno. Ne samo da je lepo za umreti (obkroženo je s prekrasnimi s snegom prekritimi gorskimi vrhovi), če greš tja med majem in septembrom, lahko doživiš tudi 19 ur in pol sončne svetlobe. Precej sitno za daljše obdobje, a precej enkratno za enotedenski oddih.

Anchorage, Aljaska

Anchorage, Aljaska

Edinburg, Škotska

Ali ni kraljevska? Škotska prestolnica, namreč. Ta stoji na nizu hribčkov, ki vabijo očarane poglede. Kljub vsej svoji pestri zgodovini je Edinburg vseskozi nadvse moderno mesto s fantastičnimi galerijami in svetovno znanimi festivali. Piko na i zagotovo dodajo prekrasni gradovi in dejstvo, da je Edinburg dosti manj turistično oblegan kot London.

Edinburg, Škotska

Edinburg, Škotska

Otok Cape Breton, Nova Škotska

Obisk neokrnjenega otoka, ki leži v Novi Škotski, vas bo popeljal v preteklost. Kaže čisto lepoto. To ne pomeni, da človek tam nima kaj početi. Tisti, ki iščejo avanture, bodo svoj prostor zagotovo našli v destilarni viskija.

PREBERITE ŠE: 9 vil, ki jih lahko najamemo za dopust s prijatelji

Cape Breton Island, Nova Scotia

Cape Breton Island, Nova Scotia

San Francisco, Kalifornija

San Francisco je dobra izbira vse leto, a najbolje ga je obiskati v poletnih mesecih, ko so vremenske razmere tam idealne. Kosilo v kateri izmed številnih mestnih restavracij svetovnega kova? Seveda. To niti ni vprašanje. Edini problem je, da vam bo zmanjkalo časa, da bi okusili in preizkusili vse, kar mesto ponuja.

San Francisco, Kalifornija

San Francisco, Kalifornija

Reykjavik, Islandija

Tona muzejev, pristna ulična umetnost, vrhunske restavracije in absurdno živahno nočno življenje. Zato je morda nekoliko manj primeren za družinice, mladi in pari pa ga bodo preprosto vzljubili.

Reykjavik, Islandija

Reykjavik, Islandija

Bogota, Kolumbija

Ko razmišljate o krajih, ki jih poleti vročina ne doseže, vam Kolumbija po vsej verjetnosti ne pride na misel. Bogota je fascinantna mešanica med posvetnostjo in zgodovino. Pristen kulturni utrip se čuti na vsakem koraku. Stavimo, da bodo to počitnice vašega življenja.

Bogota, Kolumbija

Bogota, Kolumbija