Kakšne peščene lepotice skriva Italija? Poglejte si najlepše italijanske plaže.

Poglejte si najlepše italijanske plaže.

TUERREDDA

Plaže na Sardiniji v Sredozemlju nimajo veliko konkurence. Sicer so pogosto letovišče izjemno bogatih, a če zavijete na jug otoka, najdete manjšo in manj razvpito Tuerreddo, ki jo božajo smaragdno morje, bel pesek in mir.

plaža Tuerredda

Plaža Tuerredda

ISOLA DEL GIGLIO

Na obali Toskane leži ta prekrasna eksotična plaža. Obkrožajo jo idilične vasice, v ozadju pa se razteza obris Alp, kar privabi mnogo vzdihov navdušenja in prevzetosti. Skrijete se lahko v malih lagunah in uživate svoj mir.

Plaža Isola del Giglio

Plaža Isola del Giglio

PESCOLUSE

Apulijski Maldivi. To ime so dobile plaže, ki ležijo v peti italijanskega škornja. Plitvo morje in mivka sta pravi raj za družine. Tako boste lahko v vodi do kolen ure in ure.

Plaža Pescoluse

Plaža Pescoluse

CAPALBIO

Zaradi zgodovinskega pomena mu pravijo tudi male Atene. Capalbio se ni v vseh letih napredka spremenil niti za drobec. Je pravi getaway od tehnologije in vrveža, s katerim smo obdani vsak dan. Leži na zahodni strani nekje na sredini škornja.

Mesto Capalbio

Mesto Capalbio

MARATEA

Bazilikata je najmanj poseljena, najmanj znana in zato tudi najmanj turistično onesnažena italijanska dežela, ki ima dve obali. Ena od njiju se nahaja ob Tirenskem morju in je veliko bolj razgibana. Na njej leži tudi slavno mestece Maratea, zaradi divje lepote skalnate obale poimenovano tudi tirenski biser.

Plaža Maratea

Plaža Maratea

MONDELLO

V bližini Palerma, glavnega mesta Sicilije, leži Mondello. Od leta 1985 se na prehodu iz pomladi v poletje tukaj odvija World Festival on the Beach – glasbeno-športni mednarodni festival, kar vabi tiste, ki so na počitnicah radi aktivni.

Plaža Mondello

Plaža Mondello

DOMUS DE MARIA

Če ste privrženci kampiranja, se odpravite v Domus de Maria na Sardiniji, kjer leži plaža Chia. V poletnem času se tam odvija veliko prireditev. Če imate zvečer radi malo več vrveža, čez dan pa biserno morje in bel pesek, je to pravi kraj za vas.

Plaža Domus de Maria

Plaža Domus de Maria

GOLORITZE

Pravi biser Sardinije. Dolga je samo 200 m in kot taka pravo pribežališče v mir. Do nje ne morete drugače kot peš, kar vam bo vzelo eno uro. A ko boste enkrat na cilju, vam ne bo žal. Unesco je Goloritze razglasil za najboljšo plažo za snorklanje na Sardiniji.

Plaža Goloritze

Plaža Goloritze

TAORMINA

Težko bi rekli, da nas Sicilija preseneti s prečudovito obmorsko sceno, saj jo opevajo vsi, ki so jo kdaj obiskali. Nič drugače ni s Taormino, kjer vsako leto v juniju poteka tudi filmski festival. Tu se boste naužili precej športnih aktivnosti, od smučanja na vodi pa do potapljanja. Središče dogajanja pa je zagotovo antično gledališče, kjer se odvijajo zabavni dogodki.

Plaža Taormina

Plaža Taormina

CASTIGLIONE DELLA PESCAIA

Za nekatere morda najlepša toskanska plaža. Krasijo jo izjemno čisto morje, pesek pa tudi čistoča in urejenost. Obdajajo jo borovi ter hrastovi gozdički, skalovje in ostalo sredozemsko rastje. Zaradi čiste vode je tudi raj za potapljače.

Plaža Castiglione della Pescaia

Plaža Castiglione della Pescaia

Uživajte in ne pozabite, da Italijani ne govorijo angleško. Z informacijami se oborožite raje doma.

Več informacij:
citymagazine.si