Ali veste, kako se pravilno nadišaviti, kako uporabiti parfum? Parfum je eden izmed najbolj subtilnih lepotnih pripomočkov. Ujemati se mora z našim stilom in osebnostjo do te točke, da si nas ljudje po vonju tudi zapomnijo. In kar lepo diši na drugih ljudeh, bo vonj na naši koži drugačen, zato moramo biti pri izbiri parfuma previdni. Seveda moramo preizkusit različne znamke in vonje, dokler ne najdemo primernega, ko pa ga končno imamo, pa moramo svoj parfum kar čimbolj izkoristiti. Kaj so torej najbolj pogoste napake, ki jih počnemo pri parfumiranju?

Parfumi: kako se pravilno nadišaviti:

1. Nadišavimo se po celem telesu.

Če se dišavimo po celem telesu, parfum popolnoma nerazumno trošimo: Ne pozabite: parfum nanesite tja, kjer si želite biti poljubljeni. Predvsem na mesta, kjer lahko zatipamo naše arterije: za ušesi, na vratu, zapestjih, na notranji strani komolcev ter za koleni.

2. Nadišavimo si oblačila.

Vsi parfumi vsebujejo nek odstotek olja, ki z naših oblačil ne bo kar tako hitro izginil in morda bo madež ostal na oblačilih za vedno. Zato pazljivo.

3. Pred parfumiranjem ne nanesemo losjona.

Če je naša koža suha, se parfum ne bo imel na kaj prijeti, vonj pa bo tako hitreje izginil. Najbolje bo, če si kožo navlažimo takoj po tuširanju. Lahko se tudi odločimo, da kupimo losjon z enakim vonjem, kot je naš parfum, in tako vonj naredimo še močnejši.

4. Parfum grobo vtremo v kožo.

Če si nadišavimo zapestji in jih potem med seboj podrgnemo, delamo napako. Parfum moramo namreč na zapestje najprej nanesti, potem pa ga samo nežno vreti ter se izogibati draženju mesta, saj bo tako vonj trajal dlje.

5. Parfum nanašamo enako na kratke in dolge lase.

Parfum si na lase nanesemo tako, da nadišavimo krtačo za lase in si nato lase tudi skrtačimo. Vse je odvisno tudi od dolžine las – če so naši lasje kratki, potem skrtačimo s parfumom samo vrh glave, če pa so naši lasje dolgi, pa skrtačimo s parfumom le konice las.

PREBERITE ŠE: Najdražji ženski parfumi na svetu

Kam si moramo nanesti parfum?

Kam si moramo nanesti parfum?

 

6. Ne vemo, kaj sploh kupujemo.

Obstaja približno 5 koncentratov parfuma, odvisno od tega, koliko olja imajo v sebi in kako dolgo dišijo.
Parfum je najbolj koncentriran, vsebuje 25% olja, na koži pa se obdrži od 9 do 16 ur.
Eau de Parfum vsebuje od 10% do 20% olja, na koži se obdrži do 6 ur.
Eau de Toilette ima od 8% do 10% olja, na koži se obdrži okoli 4 ure.
Cologne ima okoli 5% olja, na koži ostane od 2 do 4 ure.
Body Mist ima od 1% do 3% olja, večinoma se na koži obdrži 1 uro.

7. Pozabimo se ponovno nadišaviti.

Odvisno od tega, kakšna je hidracija naše kože, moramo parfum ponovno nanesti po 4 do 8 urah. Naravno je, da bo naša dišava po stiku z različnimi predmeti in materiali sčasoma izginila, obdržimo pa jo lahko tako, da jo ponovno nanesemo.

8. S parfumom pretiravamo.

Odličen način, kako lahko svoj parfum pokvarimo je tudi to, da ga nanesemo preveč. Dišavo nanesimo na pet točk (napisane so v točki 1) ali pa parfum razpršimo v zrak pred sabo in stopimo v meglico.

9. Izbire parfuma se ne lotimo pravilno.

Ko se odločimo za nakup parfuma, velikokrat povohamo preveč dišav in tako prehitro kupimo napačen parfum, ki ne doma seveda ne diši tako, kot smo mislili. Večina drogerij ima zato na voljo kavna zrna, ki jih vsake toliko časa povohamo, da dobimo spet pravo sliko in vonj parfuma.

10. Parfum ne hranimo pravilno.

Parfuma ne smemo hraniti v kopalnici! Svetloba, vročina in vlaga bodo parfumu le škodile. Če jim želimo življenjsko dobo podaljšati, potem moramo parfum hraniti v hladnem prostoru, vstran od svetlobe.