Potovanje vajinega življenja je zagotovljeno, če se odpravita na kakšno izmed teh lokacij.

Tukaj je 14 bolno romantičnih destinacij za medene tedne ali pa samo romantični pobeg v dvoje.

Paros, Grčija

Ta kikladski otok je sanjska destinacija: turkizna mediteranska voda, odlična morska hrana in bele vasice.

Cotswolds, Anglija

Nista za plažo? Ta neverjetno slikovita in prijetna vasica je vozovnica za svetovno priznano kulinarično okušanje in SPA-je, ki se nahajajo med z rožami prepletenimi kočami, angleškimi vrtovi in vijugastimi kanali.

Nantucket, Massachusetts, ZDA

Ta vetrovni otoček ponuja ves čar Nove Anglije (pomislite na svetilnike iz 18. stoletja, na originalne kamnite ulice …). Da ne omenjamo prvovrstnih plaž, hotelov in okusne hrane.

Banff, Kanada

Odpravita se na to osupljivo razprostranjenost Alberte. Tukaj vaju čakajo naravni vrelci, luksuzna počitniška naselja, epske pohodniške poti in razgledi, ki si jih bosta zapomnila za celo življenje.

Marakeš, Maroko

Če sta za medene tedne eksotične vrste, potem razmislita o romantičnem ‘Rdečem mestu’ s svojimi osupljivimi nastanitvami, živahno kulturo in puščavskimi pustolovščinami tik zunaj mesta.

Big Sur, Kalifornija

Ljubitelji narave boste navdušeni nad tem divjim in čudovitim odsekom obale Kalifornije. Kaj lahko pričakujeta? Slapove, plaže, gorske verige in čudovit razgled, odlično hrano in vino.

Tropea, Italija

To obalno kalabrijsko mesto ima čudovite plaže, restavracije z morsko hrano in pravljično mesto jedro brez avtomobilov.

Sveta Lucija, Karibi

Brezmadežne bele peščene plaže, čista voda, umaknjeni resorti: to so prave karibske počitnice. Če sta živahni duo, imata na voljo enako živahno nočno sceno ob Gros Isletu.

Lapland, Finska

Želita zimske medene tedne? Ta finska destinacija se ponaša s aktivnostmi v duhu hygge. Pomislita na ledeni ribolov, vožnjo s snežnimi sanmi s haskiji, hkrati pa je izredna izhodiščna točka za opazovanje severnega sija.

Ameriška Samoa

Deževni gozdovi, grebeni, tropske plaže z razglednice: ta skupina idiličnih otokov ponuja luksuzne dogodivščine.

Comporta, Portugalska

Obalna vasica je najbolj šik resort na portugalski obali, in to brez kakršnegakoli pretvarjanja. Uživajte v naravi, borovih gozdovih, riževih poljih in neskončnih popolnih plažah.

Swakopmund, Namibija

V tem neokrnjenem namibijskem mestu puščava dobesedno sreča morje. Tukaj ne manjka prosto živečih divjih živali, kolonialne arhitekture in okusne morske hrane. Privoščite si lahko tudi vožnjo in izkušnjo v stilu Mad Maxa.

Whitsunday Island, Avstralija

Ti podcenjeni otoki ponujajo jadranje, potapljanje z masko in SPA-je. Zjutraj lahko raziščeta Veliko koralni greben, potem pa se odpravita na resnično bele peščene plaže.

Pariz, Francija

Le kako bi lahko šli mimo tega najpomembnejšega romantičnega mesta? Če se ne poljubita pred Eifflovim stolom ob sončnem zahodu, ali sta sploh sorodni duši? ☺