Ljubitelji grozljivk imajo razmeroma omejeno število možnosti, ko gre za grozljivke v obliki serij. Morda ste spremljali Ameriško grozljivko (American Horror Story, 2011–), Penny Dreadful (2014–2016) in Bates Motel (2013–2017). Zdaj pa vam na seznam dodajamo novo serijo Channel Zero, ki so jo označili za ‘najboljšo serijo v žanru grozljivk, kar jih premore televizija’. Če ste torej ljubitelj grozljivk, si jo še danes dajte na seznam.

Serijo Channel Zero je ustvaril Nick Antosca, prvič pa se je predvajala na omrežju Syfy oktobra 2016. Tretja sezona je prišla na zaslone prejšnji teden, ljudje pa je kar ne morejo prehvaliti.
Zgodba za serijo, ki ima na portalu Rotten Tomatoes oceno 97 odstotkov, temelji na priljubljenih creepypastas – strašljivih urbanih mitih ali slikah, ki so razširjene po internet. Najbolj znana creepypasta je gotovo en in edini Slenderman.
Tukaj so povzetki vsake sezone:

Candle Cove (2016)


Otroški psiholog se vrne v svoj rojstni kraj, da bi ugotovil, ali je izginotje njegovega brata povezano s vrsto podobnih incidentov in bizarno otroško televizijsko oddajo, ki je bila istočasno na televiziji.

No-End House (2017)


Mlada ženska in njena skupina prijateljev obiščejo bizarno hišo groze, pri tem pa se sprašujejo ali gre le za turistično atrakcijo ali za kaj zlovščega.

Butcher’s Block (2018)


Mlada ženska se preseli v novo mesto, ki ga spremlja vrsta izginotij. Ko izve, da bi lahko bila ta povezana s begajočimi govoricami, se s sestro odločita, da odkrijeta, kaj preži na prebivalce mesta.

Več informacij: CHANNEL ZERO: JE TO NAJBOLJŠA SERIJA V ŽANRU GROZLJIVK?