Izbrskali smo 7 zelo nenavadnih krajev. Ljudje so plačani, da živijo v teh mestih. Ja, to je dejansko mogoče! Odpravite vse dvome in preverite, kateri so torej kraji, ki ponujajo priložnost, da izkusite življenje v tuji državi in ste še plačani za to.

Ljudje so plačani, da živijo v teh mestih:

7. Detroit, Michigan, ZDA

“Pariz zahoda.” “Avtomobilska prestolnica ZDA.” Skoraj čisto prazno mesto Detroit je omenjena cenjena naslova izgubilo v drugi polovici 20. stoletja. Danes poskuša (brezupno) nekdanjo slavo obnoviti. V upanju, da bi jim uspelo, je vlada uvedla nov program, ki se imenuje Challenge Detroit. Strokovnjakom različnih gospodarskih panog ponujajo 200 dolarjev, če so se pripravljeni preseliti in delati v tem mestu.

PREBERITE ŠE: To so najlepše restavracije na svetu 2016

Detroit, Michigan, ZDA

Detroit, Michigan, ZDA

6. Aljaska, ZDA

Če imate radi zimo, zasnežene pokrajine, ste za počasen tempo življenja in se v nizkih temperaturah počutite domače, potem bi vam lahko življenje na Aljaski predstavljalo veselje, ki ga doslej še niste bili deležni. Obstaja poseben vladni sklad, iz katerega se lahko financirajo pripravljeni in navdušeni strokovnjaki, ki bi želeli živeti v tej regiji, katere populacija je povsem v zatonu. Edini pogoj je, da morate živeti tukaj najmanj eno leto.

Aljaska, ZDA

Aljaska, ZDA

5. Kanadska provinca Saskatchewan

Ta ponuja na novo usposobljenim diplomantom, ki so šolanje zaključili po letu 2010, izjemno karierno priložnost. Za življenje in delo jim za obdobje 7 let plačajo 20.000 kanadskih dolarjev. Ni slabo, kaj?

Kanadska provinca Saskatchewan

Kanadska provinca Saskatchewan

4. Niagarski slapovi, New York, ZDA

Tukaj je še ena priložnost, ki zveni prelepo, da bi bila resnična. Živite v enem od najlepših in dih jemajočih krajev na svetu in plačani ste za to. Vlada mladim diplomantom ponuja 7.000 ameriških dolarjev na dve leti za spodbujanje podjetništva.

Niagarski slapovi, New York, ZDA

Niagarski slapovi, New York, ZDA

3. Ponga, Asturija, Španija

Čudovita majhna vasica, ki se nahaja v zaščitenem območju severovzhodne Španije, je ena od najstarejših v državi. Da bi pritegnili mlade prebivalce in v namene krepitve lokalnega gospodarstva, vlada ponuja 3.000 evrov vsakemu paru, ki bi se želel preseliti tjale. Poleg tega plačajo za vsakega rojenega otroka 3.000 evrov. Bi na ta način živeli v čistem okolju nadvse prijetnega mesteca?

Ponga, Asturija, Španija

Ponga, Asturija, Španija

2. Utrecht, Nizozemska

Nizozemska je znana po vsem svetu po svoji širini znanja na področju humanistike in družboslovja. Trenutno je pri njih v teku zelo zanimiv eksperiment, ki se glasi: kaj bi se zgodilo, če bi vsakemu, ki tukaj živi, ponudili 1.000 dolarjev. Pot pod noge, da ugotovite, za kaj gre.

Utrecht, Nizozemska

Utrecht, Nizozemska

1. Kurtis, Nebraska, ZDA

V majhnem ameriškem mestu Kurtis lokalne oblasti ponujajo zanimivo rešitev. Zahtevate lahko brezplačno zemljišče v zameno za dobro idejo v zvezi z izboljšanjem lokalne infrastrukture ali kulture.

Kurtis, Nebraska, ZDA

Kurtis, Nebraska, ZDA