Tisti filmi, ki nas iz svojega napetega primeža ne spustijo do zadnje minute in pri ogledu katerih nam je celo priprava nove sklede pokovke popolnoma odveč in moteča, so za mnoge najboljše filmsko doživetje. Preberite, kateri so najboljši trilerji vseh časov.

Premonition (Slutnja, 2007)

Depresivna gospodinja izve, da je njen mož v prometni nesreči izgubil življenje. Ko se naslednji dan zbudi, ga najde ob sebi živega. Že naslednje jutro se spet znajde v realnosti, kjer je mož mrtev. Kako je to mogoče? Najboljši trilerji vseh časov vam do zadnjega trenutka ne bodo izdali skrivnosti.

The Usual Suspects (Osumljenih pet, 1995)

Preživeli pripoveduje o napetih dogodkih, ki so vodili do oboroženega pretepa na ladji. Zgodba se začne s skrivnim sestankom petih kriminalcev. Ti si med sabo prav nič ne zaupajo in se ves čas sprašujejo, kdo bo koga izdal. Odgovori so resnično presenetljivi. Fantastična igra Kevina Spaceyja in izjemna zgodba, ki vas iz svojih krempljev ne bo izpustila do konca.

Before I Go to Sleep (Preden zaspim, 2014)

Zgodba govori o ženski, ki je izgubila dolgoročni in kratkoročni spomin. Vsako jutro se tako zbudi v njej neznanem okolju in se ne spomni ničesar o sebi. Vsak dan se mora na novo naučiti, kdo je in kdo so njeni bližnji. Z gledanjem posnetkov ji uspe vzpostaviti sistem, ki pospeši njen proces učenja. Kmalu pride na sled nečemu, kar smrdi po prevari.

Paycheck (Plačilo, 2003)

Izjemno inteligenten inženir, ki se ukvarja z napredno tehnologijo, ima velike probleme z luknjami v spominu. Zaradi dela na zelo skrivnostnem projektu so mu namreč izbrisali 3 leta spominov.

Fracture (Zlom, 2007)

Na prvi pogled se film začne z ne preveč zapleteno zgodbo: mož ubije svojo ženo, prizna, da je kriv, in odkloni kakršnokoli odvetniško pomoč. Vsa dejstva so znana in nihče ne dvomi v njegovo krivdo, dokler asistent regijskega sodnika ne ugotovi, da stvari nekako ne stojijo tako, kot bi morale.

Minority Report (Posebno poročilo, 2002)

V distopični prihodnosti lahko policija ugotovi, kdo bo zagrešil zločin, še preden se dejanje dejansko izvrši. Zgodba se zaplete, ko policist, ki ugotavlja prihodnje zločine, ugotovi, da bo kmalu sam zagrešil umor. Genialna igra Tom Cruisa pod taktirko Stevena Spielberga je zagotovljen recept za odličen film.

Big Bad Wolves (Veliki, zlobni volkovi, 2013)

Serijski morilec ugrablja in okrutno pobija majhne deklice. Oče ene izmed žrtev ulovi enega izmed osumljencev, ga zapre v svojo klet in želi od njega dobiti priznanje. Izraelski film, ki genialno kombinira neverjetno napetost z odličnim smislom za humor, je po Tarantinovem mnenju najboljši film leta 2013.

PREBERITE ŠE: Top poletni filmi vseh časov

Time Lapse (Časovni preskok, 2014)

Trije prijatelji odkrijejo skrivnostno napravo, ki lahko posname fotografije v prihodnosti. Posnetki jim razkrijejo, kaj se bo naslednji dan zgodilo z njimi. Na začetku jim nova igračka predstavlja noro zabavo, a njihovo življenje vse prehitro postane prava nočna mora.

Trance (2013)

Simon je zaposlen pri dražbeni hiši, kjer je zadolžen za prodajo umetnin. Skupaj z organizirano skupino kriminalcev ukrade izjemno dragocen umetniški kos, a se pozneje zaradi udarca v glavo ne spomni nobenih podrobnosti tega dogodka. Kriminalci poiščejo pomoč pri hipnoterapevtki Elizabeti, ki Simonu pomaga, da se mu povrne spomin.

Passion (Strast, 2013)

Film, ki je pravzaprav remake francoskega filma Love Crime, pripoveduje zgodbo dveh močnih žensk, ki se zapleteta v velik konflikt, ovenčan z javno blamažo. Čeprav je remake, je film obdržal francosko eleganco in občutek za vizualno estetiko. Noomi Rapace in Rachel McAdams se odrežeta z odliko in doprineseta k dejstvu, da vas bo film po ogledu še nekaj dni spremljal v vaših mislih.