Avstralija je najmanjša celina na svetu, a hkrati destinacija, kjer lahko raziskujete mesta, se sončite na plažah, srkate odlično vino iz šestdesetih različnih vinskih regij, se potapljate ob otokih, obiščete opevano operno hišo v Sydneyu, se podate v divjo notranjost ter osvojite kakšnega izmed snežnih vrhov. Resda "tam spodaj", a vredna obiska.

Avstralija je sanjska destinacija za ogromno popotnikov. Teh ne prestrašijo niti zgodbe o nevarnih živalih in neverjetno velikih žuželkah. A ena stvar je gotova: vsi, ki obiščejo to “bizarno”, a magično celino, se morajo pripraviti na žgoče sonce, dolge, zmedene poti in seveda skorajda domišljijske “zveri”, ki jih lahko najdejo na vsakem koraku.

PREBERITE ŠE: Afrika: kraji, ki jih moramo obiskati!

Tiste popotnike, ki pokažejo srčnost in prekaljenost, Avstralija nagradi s čudovito raznolikostjo narave in svojih znamenitosti. Obrisi silhuete Velikega koralnega grebena, antični monoliti, slikovite obale, valovi, ki so za deskarje naravnost popolni, in ljubke koale, ki kar čakajo na crkljanje – vse to je “dežela tam spodaj”. In seveda, ne pozabite na čudovite plaže in vreme, ki je vse leto prijazno toplo.
Če vas niso prepričale besede, si poglejte fotografije, ki bodo v vas vzbudile željo do potovanja … pa to ne kamorkoli! V Avstralijo gremo!

Ogled galerije – gremo v Avstralijo!