Tudi v letu 2016 še vedno obstajajo kraji, ki so tako neraziskani kot nekoč. Če iščete kraj, kjer resnično ne boste našli žive duše, potem se morate odpraviti na te lokacije.

Kateri so najbolj odmaknjeni kraji na svetu? Čeprav se zdi, da bi danes le stežka našli na kraju na Zemlji, kamor ni stopila človeška noga, pa temu še zdaleč ni tako. Še vedno namreč obstajajo kraji, ki so ”od boga pozabljeni” in za katere lahko resnično rečemo, da so ”bogu za hrbtom”.

PREBERITE ŠE: Najspektakularnejša in najlepša božična drevesa po svetu 2016

 Takšna tabla vas pričaka na otoku Tristan Da Cunha.

Takšna tabla vas pričaka na otoku Tristan Da Cunha.

To niso lokacije, ki jih turizem še ni dosegel, to so lokacije, kjer vam bo prav prišlo znanje iz preživetja v divjini. Če ne želite biti povsem sami, pa vendar daleč proč od ponorelega sveta, predlagamo obisk otoka Tristan Da Cunha (lociran v južnem Atlantskem oceanu, med Afriko in Južno Ameriko), ki ga boste zaman iskali na zemljevidu. Je najbolj osamljen kraj na svetu, kjer dejansko živijo ljudje. Na majhnem otočku, ki ima do 600 metrov visoke pečine – meri le 98 kvadratnih kilometrov – živi zgolj 264 ljudi. Od najbližjega poseljenega območja – otoka Sveta Helena – je oddaljen dva tisoč kilometrov, od najbližjega kopnega Južne Afrike pa kar 2816 kilometrov.

Do njega lahko pridete zgolj z ladjo. Iz Afrike pripluje le 8- do 9 -krat na leto. Do najbližje letališča s čolnom potujete en teden!

Najbolj odmaknjeni kraji na svetu: